top of page

Zijn met wat er is ….!

Graag wilde ik verder schrijven over mijn ‘Nature Quest’ (deel 3) maar voel ik dat er een gevoel aan de oppervlakte zit wat ik graag met jullie wil delen!

Zo vaak heb ik deze zin ‘zijn met wat er is…’, gezegd in de afgelopen tijd. Maar hoe blijf ik bij dat wat er is, wanneer ik daar helemaal niet wil zijn?


Hoe blijf ik in dit moment, haal ik mezelf iedere keer terug naar blijven bij wat er is, laat ik me niet meevoeren door gedachten?


Ik wil het juist zo graag snappen. Ik wil het hoe en waarom weten, duidelijk maken voor mezelf, helderheid.

Maar wat als het snappen pas veel en veel later komt en dit het dan toch is waar ik het op dit moment mee moet doen?

Hoe ben ik er dan voor mezelf, waar durf ik te vragen? Aan mezelf maar ook aan anderen. Houd ik mijn eigen hand vast, zoals ik dat altijd bij en voor iemand anders ook gedaan heb? Bied ik mezelf mijn eigen schouder en luisterend oor, gun ik mezelf rust en ruimte om helder te laten worden welke richting ik op wil? Laat ik me meevoeren of blijf ik bij wat is?

In alle rust voel ik dat wat ik niet wil voelen en ervaren, ik ben er gewoon maar even mee.

Voel ik wat het met me doet zonder dat ik het direct op wil lossen of uit wil zoeken.

Zonder dat ik er een betekenis aan geef of dat het een vaste vorm krijgt.

Ben ik met dat wat ik nu ervaar, zonder naam of beeld. Gewoon, helemaal zoals het is.


Lief zijn voor mezelf, luisteren naar wat ik nu nodig heb, ruimte geven aan gevoelens en emoties.

Zijn met wat er is … ooh zo makkelijk gezegd, maar soms zo moeilijk om te doen!!!


Lieve JIJ, wees met wat er is en weet dat er zo velen met jou zijn!!!

49 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 comentarios


Jan Bominaar
Jan Bominaar
11 oct 2021

Lieve Lein, Ja het klinkt soms zo eenvoudig en is dit in de praktijk vaak heel erg lastig. Maar ik zie en voel je kracht hierin en zie hoe jij hier mee omgaat en daar ben ik trots op en jij mag daar ook trots op zijn. Niets is lastiger om de momenten te ervaren waar je liever niet wilt zijn maar weet dat je nooit alleen bent en jij ook de helpende hand mag aanpakken die jij normaal altijd aan anderen aanbied. Alles mag er zijn en alles mag je voelen, dit in alle vormen. Hoe lastig ook, er is altijd een baken waar jij je aan vast mag houden en je hoeft het niet alleen te dragen. 🙏

Me gusta
Light of Lein
Light of Lein
11 oct 2021
Contestando a

Lieve Jan, ♥️ mijn baken waar ik alles mag voelen in alle vormen! Trots en zo dankbaar 🙏

Me gusta

jacqoues.vera
jacqoues.vera
11 oct 2021

o lieverd ik snap het helemaal,blijf bij je zelf hoe moeilijk ook alleen dan kun je jezelf steunen en haal je er kracht uit.

Me gusta
Light of Lein
Light of Lein
11 oct 2021
Contestando a

🙏♥️🙏💋

Me gusta
bottom of page