Sat on the Rocks

Holistische consult

Het oorspronkelijke woord voor geheel en allesomvattend is holistisch. Het uitgangspunt bij holistische therapie is dat alles met elkaar in verbinding staat. Centraal staan de vijf holistische niveaus: fysiek (lichamelijk), mentaal (gedachten, overtuigingen), emotioneel (emoties), energetisch (meridianen, chakraleer, energiestromen in het lichaam e.d.) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht).

Balans
Doordat alles met elkaar in verbinding staat heeft een verstoring binnen het ene niveau direct impact op de andere niveaus. Je raakt dan uit balans en er kunnen klachten ontstaan.

Bijvoorbeeld op:
- Fysiek niveau: hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, moeheid, burn-out, overgevoeligheid, chronische aandoeningen;

- Mentaal niveau: depressie, angst, burn-out, negatieve gedachten, piekeren;

- Emotioneel niveau: angst, relatieproblemen, moeheid, lusteloosheid, onzekerheid, traumatische ervaringen;

- Energetisch (meridianen, chakraleer, energiestromen in het lichaam e.d.)

- Spiritueel/energetisch niveau: energieverlies, hooggevoeligheid (HSP), levensvragen, behoefte aan bewustwording.


Door alle niveaus samen in balans te brengen, behandel je als holistisch therapeut dus niet enkel de klacht, maar juist de oorzaak ervan. Die oorzaak is vaak niet direct aanwijsbaar. Het kan zijn dat fysieke klachten ontstaan doordat je bepaalde emoties al tijden onderdrukt. Of je bent al tijden moe, doordat je bijvoorbeeld alles perfect wilt doen. Samen gaan we op zoek naar de kern van jouw hulpvraag.

Ik behandel niet alleen symptomen, maar zoek naar de diepere oorzaak van je klachten. Het verkrijgen van een inzicht voor/door jou is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Door zelfreflectie en het verkrijgen van inzichten met gelijktijdig behandelen, spreek je jouw zelf genezend vermogen aan, waardoor je je balans hersteld.

Lichaam, ziel en geest komen in evenwicht; met andere woorden, de vijf holistische niveaus worden weer in balans gebracht.