top of page
Sat on the Rocks

Holistische traject

Het oorspronkelijke woord voor geheel en allesomvattend is holistisch. Het uitgangspunt bij holistische therapie is dat alles met elkaar in verbinding staat. Centraal staan de vijf holistische niveaus: fysiek (lichamelijk), mentaal (gedachten, overtuigingen), emotioneel (emoties), energetisch (meridianen, chakraleer, energiestromen in het lichaam e.d.) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht).

Balans
Doordat alles met elkaar in verbinding staat heeft een verstoring binnen het ene niveau direct impact op de andere niveaus. Je raakt dan uit balans en er kunnen klachten ontstaan.

Voorbeelden uit de praktijk:

  • Fysiek niveau: hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, moeheid, burn-out, overgevoeligheid, chronische aandoeningen;

  • Mentaal niveau: depressie, angst, burn-out, negatieve gedachten, piekeren;

  • Emotioneel niveau: angst, relatieproblemen, moeheid, lusteloosheid, onzekerheid, traumatische ervaringen;

  • Energetisch (meridianen, chakraleer, energiestromen in het lichaam e.d.)

  • Spiritueel/energetisch niveau: energieverlies, hooggevoeligheid (HSP), levensvragen, behoefte aan bewustwording.


Door alle niveaus samen in balans te brengen, behandel ik dus niet enkel de klacht, maar eerder de oorzaak ervan. Die oorzaak is vaak niet direct aanwijsbaar. Het kan zijn dat fysieke klachten ontstaan doordat je bepaalde emoties al tijden onderdrukt. Of je bent al tijden moe, doordat je bijvoorbeeld alles perfect wilt doen. Samen gaan we op zoek naar de kern van jouw hulpvraag.

Wij kijken ook waar de klacht psychosomatisch voor staat en zoeken naar de diepere oorzaak van je klachten. Het verkrijgen van een inzicht voor/door jou is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Door zelfreflectie en het verkrijgen van inzichten met gelijktijdig behandelen, spreek je jouw zelf genezend vermogen aan, waardoor je je balans hersteld.

Wat kan je verwachten?
Ik werk niet volgens een 'vaste' methodiek en werk heel intuïtief. Datgene wat nu op dit moment noodzakelijk is. We zullen vaak op een onbewuste laag werken, waarmee we beseffen dat we zelf vaak meer weten en kunnen dan we voor ogen hebben. 
Kwetsbaarheid hoeft niet moeilijk te zijn of onveilig, breekbaar of als een zwakte. Door controle los te laten voel je je meer aanwezig in je lichaam en je eigen verlangen te herkennen, voelen wat je nodig hebt. Het ego is vaak zo sterk dat dit maar lastig alleen lukt. 

Het programma wat we doorlopen:

0.    Intakegesprek-Anamnese (2 uur). 
Gesprek werk ik uit en stuur ik je toe. 
1.    Holistische massage (1 ½ uur). 
2.    Reikibehandeling (2 uur). 
3.    Familieopstelling + Reiki (2 uur)
4.    Meditatie + Reiki (2 uur).

~ trancereis / keuzes maken / voorwerp ontvangen.
Meditatie meegeven. 
5.    Klankschalen + kaart (2 uur)
6.    Holistische massage (1 ½ uur) 

Ben jij op zoek naar begeleiding? 
Heb jij behoefte aan een innerlijke reis? Wil je graag ontdekken wat er speelt bij jou? Gun jij jezelf een proces van innerlijke groei en meer bewustzijn? Ik ondersteun graag in dit proces. 

 

bottom of page