top of page
Meditation by the Sea

Meditatie

Hoe begin ik?

Als je nog nooit gemediteerd hebt, is dat best lastig. Wat is het eigenlijk? En hoe doe je dat? Misschien voelt het onwennig en raar, maar dat mag allemaal. Ik probeer je op weg te helpen met het beginnen met mediteren. Stel niet direct te hoge eisen aan jezelf, mediteren kan je leren. Het vergt tijd, liefde, aandacht en oefening om het je eigen te maken. Maar iedereen kan het!

Mijn doel is je te helpen ervaren wat meditatie voor je kan doen?
De meesten cursisten willen leren mediteren omdat ze meer rust willen in hun leven. Daarbij zijn de wekelijkse lessen, de ervaring van de leraar en de uitwisseling van ervaringen een mooie aanvulling.

Inmiddels is er heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar meditatie die wordt ingezet als middel voor verbetering van je fysieke en mentale zelf.

Steeds meer bedrijven en organisaties bieden medewerkers de gelegenheid om te mediteren, met als resultaat dat ziekte- verzuimcijfers drastisch dalen, de effectiviteit van het personeel verbetert (door betere focus) en medewerkers positiever in het leven (en dus in het werk) staan.

Deze effecten zijn in de Oosterse filosofieën al eeuwenlang bekend, en het Westen begint het nu ook te ontdekken. Niet alleen in het werkzame leven, maar ook in het persoonlijk leven zijn al veel mensen in Nederland gestart met meditatie. Onderzoek toont aan dat de effecten van meditatie, zoals een verlaagde bloeddruk, een verbeterde nachtrust, verminderde angsten, een vergroot zelfvertrouwen, meer creativiteit en vrolijkheid bewerkstelligen. En dat is nog maar een fractie van de voordelen die meditatie brengt.
Cursus mediteren van 6 lessen.

Tijdens de wekelijkse lessen van 60 minuten, worden verschillende meditatie en mindfulness technieken geoefend: elke les een andere techniek! Leerzaam en ontspannend tegelijk.

Les 1 body scan | ademhalingsmeditatie    
Les 2 zen meditatie    
Les 3 chakra meditatie    
Les 4 vipassana meditatie
Les 5 Visualisatie
Les 6 Gronden/Aarden/Afvoeren

Mediteer samen met Light of Lein

Samen mediteren in een groep (SANGHA)

Elke donderdag ochtend staat vanaf 8 uur een half uurtje mediteren online  open op ZOOM. Klik op knop hieronder en je krijgt de link toegestuurd.

"Buddha says: de Dharma, is in jou, maar heeft water nodig om zich te kunnen manifesteren en verwezenlijken.

Als losse druppel kunnen we niet naar zee - we zouden uitgedroogd zijn als we onze bestemming bereikt hadden. Maar als we rivier worden, als we als sangha gaan, zullen we zeker bij zee komen.

Je hebt een sangha nodig; je hebt broeders en zusters nodig of een vriend, die je eraan herinneren wat je al weet.

Alleen zijn we kwetsbaar, maar met broeders en zusters om samen mee te oefenen kunnen we elkaar ondersteunen.

                                   Thich Nhat Hanh


Voel je vrij om aan te sluiten, het is gratis en fijn om onze (werk)dag mee te beginnen.

Bridge Over River
bottom of page