top of page

Nature Quest (2) Wat is je 'why'?


Wat maakte dat ik deze Quest, nu op dit moment, in deze tijd, wilde doen? WAAROM? Wat was mijn reden voor deze Quest?

Je leest iets ... en er gebeurt iets met je. Je leest 't nog een keer en toen ging mijn 'monkeymind' er mee aan de haal.


Ik ging meer en meer van de inhoud lezen en langzaam begon het in mij te resoneren.

'Dit oeroude gebruik, jouw persoonlijke zoektocht naar jouw eigen bron', allemaal woorden die stuk voor stuk wat met mij deden. Want waren deze woorden niet waar ik het mijn leven lang al over heb ...? 'De Bron, het AL, herinneren van wat we weten, ver terug van onze voorouders, wie we zijn', het klopte allemaal.

Het grootste zaadje was gepland en ik ging me nog meer verdiepen in wat deze Quest allemaal inhield en van mij vroeg?

Eenzaamheid, vasten, natuur, oude patronen loslaten en in een andere tijd en ruimte, ZIJN.

Eenzaamheid, los zijn van sociaal gesprek, culturele rollen, routines, gewoonten en verwachtingen. Afscheid nemen van alle autoriteiten - ouders, leraren, priesters, relaties - en verhalen over de wereld en onszelf die we hebben geërfd, meestal onbewust, uit de tijd waarin we zijn opgegroeid. Maar ook maker van jouw eigen verhaal en luisteren naar jezelf! Heel fijn eigenlijk.

Vasten, een onderdeel waarmee je focus breder wordt en voor een verandering in je bewustzijn zorgt. En de kleine stem binnenin je zelf weer gehoord kan worden! Eigenlijk ook wel heel fijn.

Natuur, gek genoeg, was het enige waar ik me best 'druk' om maakte, alleen zijn in de natuur, dag en nacht, mijn grootste angst. Ik heb geen angst voor alleen zijn of voor vasten, maar om alleen midden in de natuur dag en nacht te zijn ... dat vond ik best een dingetje!

Zou ik antwoorden krijgen op 'donker', zou ik antwoorden krijgen op angst voor 'slangen'. Als kind zijnde ben ik op kamp zo ontzettend geschrokken van een slang (adder), waar ik per ongeluk overheen stapte midden in het bos in het natte gras ..., dat ik de rest van 't kamp niet meer in het bos te vinden was. Ik waande mij op de hei 'veilig', totdat ik daar, een weliswaar klein slangetje, over mijn schoen zag kruipen en ik versteend zat te kijken hoe hij zijn weg vervolgde ...! Mijn angst voor slangen was misschien niet 'hier op dit moment' geboren, maar wel degelijk verdiept of vergroot! Dus.....

Hoe ga ik 'veilig' 3 dagen en 3 nachten, midden op de hei doorkomen zonder dat ik mezelf helemaal gek maak? Hmm zoals ik al zei: best een dingetje!

En toch, had deze Nature Quest: aantrekkingskracht, aantrekkingskracht tot de natuur, aantrekkingskracht tot het Sjamanisme, aantrekkingskracht tussen Hemel en Aarde, tussen waar bevat ik het nog en waar niet, waar kan ik me aan overgeven en waar niet?

Wat zijn mijn overtuigingen, wat zijn mijn belemmeringen, wat werkt voor me en wat tegen? De uitdaging met mezelf aangaan als in tot waartoe en waarin ben ik bereid te gaan? Geloof ik mijn gedachten of geloof ik wat ik intuïtief weet? Luister ik echt naar mijn intuïtie of is dat de wens van mijn gedachten?


Ga ik dit daadwerkelijk doen?

Goeie vraag; heb ik ongeloof in mezelf, heb ik twijfel over wat ik kan, wie ik ben, wat ik voel en wat ik doe …? Goeie vraag … wat is mijn why?


Voor mij voelde het nu echt als klaar met de eindeloze babbelbox in mijn hoofd. En maakte daarmee daadwerkelijk een commitment naar mezelf en spirit. Sprak uit, me door niets en/of niemand meer af te laten leiden van mijn doel hier op aarde.

Ook al bleef ik een twijfel voelen en een ja maar horen en als … en als … ! Ik heb me er niet meer door af laten leiden!

Sprak mijn commitment uit naar mezelf en spirit, waarmee mijn keuzes helderder werden en ik mij dieper kon verbinden met de waarheid van mijn Quest.

 

Clearing

Do not try to save the whole world or do anything grandiose. Instead, create a clearing in the dense forest of your life and wait there patiently, until the song that is your life falls into your own cupped hands and you recognize and greet it.

Only then will you know how to give yourself to this world so worthy of rescue.

~ Martha Postlewaite ~

50 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


jacqoues.vera
jacqoues.vera
Oct 07, 2021

weer een ervaring rijker,goed dat je in jezelf gelooft.

Like
Light of Lein
Light of Lein
Oct 07, 2021
Replying to

Zeker, een intense ervaring die ik nooit vergeten zal en altijd zal koesteren 🙏

Like

vera.osnabrugge
vera.osnabrugge
Oct 03, 2021

Mooi Lein, en diep respect!💋❤🦋

Like
Light of Lein
Light of Lein
Oct 03, 2021
Replying to

Dank je wel lieve Vera, ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik (nog steeds) trots ben op mezelf dat ik dit gedaan heb en ondergaan heb! We zijn zo veel meer dan onze eigen gedachten ♥️🙏🍃

Like
bottom of page