top of page

Gaat rouw voorbij?


Hoeveel manen gaan er nog voorbij? Hoeveel manen gaan voorbij voordat ik klaar ben met rouwen? Mijn rouw een ingewikkeld samenspel van emotionele, cognitieve en lichamelijke gedragssymptonen die optreden als reactie op verlies. Verlies van mijn moeder, verlies van mijn vader, verlies van gezondheid, kansen die ik niet gepakt heb of de nasleep van verborgen verdriet ... wat ik al lang meedraag.


Wat is dan rouw? In mijn optiek, jouw eigen gevoelens verwerken, gedachten laten zijn, zijn met wat er is, het nu, de realiteit. Momenten waar je jezelf afleid, al dan niet bewust of bewust en doorgaan met leven. Jouw eigen leven!

Persoonlijk en uniek, er is niet één verhaal, niet één oplossing. Een actief proces wat op alle lagen fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel omarmd en losgelaten mag worden. Los van hoe het 'zou moeten' en los van tijd.


Maar wanneer ben ik dan klaar met aanvaarden van mijn verlies of ervaren van pijn? Wanneer gaat dat gevoel van 'vakantie' voorbij? Zij/hij is of komt nu weer thuis na lang weggeweest te zijn? Wat is dat in ons brein dat we het gevoel hebben dat iemand elk moment weer terug kan komen? Terwijl we de realiteit heel goed in de gaten hebben.


Deze verschillende fases zitten allemaal verborgen in 'taken van rouwarbeid'. Rouwen is hard werken, waarin je een aantal fases doorlopen moet hebben om jouw eigen draad van het leven weer op te kunnen pakken.

  • Jouw aanvaarden van de werkelijkheid van jouw verlies;

  • Jouw eigen pijn ervaren van jouw verlies;

  • Jouw eigen leven aanpassen in zijn zonder ...;

  • Emotioneel plaats geven aan jouw verlies, waarmee je ruimte maakt om jouw eigen draad van het leven weer op te pakken.


Aanvaarden - ervaren van pijn van het verlies

Begrijpen - wat, hoe en waarom

Managen - Je leven er op aanpassen, emotioneel een plek geven


A U M ~ Accept, Understand, Manage

Accepteren wat is / overgave aan / voelen en verwerken (AUM)


Je bent van harte welkom, samen werken we aan een weg om weer rust te vinden in je hoofd, hart en lijf, weer verbinding met jezelf te vinden! Fysiek, mentaal, emotioneel weer in jouw innerlijke balans.


~ Light of Lein ~


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page