top of page

10 manieren om van jezelf te houden met de liefde die je verdient

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2020


Het lijkt arrogant als je zegt: “Ik hou van mezelf.” Misschien roept 't zelfs weerstand op en vind je van jezelf houden taboe.

Is van jezelf houden ook moeilijk voor jou of misschien zelfs onmogelijk? Roept het bij jou ook weerstand op om vol overtuiging die vier woordjes "Ik hou van mij!" uit te spreken? Lees dan verder, waarom van jezelf houden zo’n belangrijke basis is om je beter te voelen. Om bewuster te leven.

Als "Ik hou van mij" ontbreekt, heb je eigenlijk geen stevige innerlijke basis. Een basisgevoel van veiligheid en autonomie ontbreekt. Hoewel je je daar vaak niet bewust van bent. Vaak wordt het ontbreken van die basis, van een onvolkomen gevoel op andere manieren gemaskeerd. Als je anderen bijvoorbeeld altijd belangrijker vind dan jezelf? 't Gevoel hebt dat je er altijd voor je familie en vrienden moet zijn? Altijd moet helpen als daarom wordt gevraagd? Jezelf wegcijfert? Je snapt het al, je houdt dan niet van jezelf.

Anderen helpen kan je een heel goed gevoel van voldoening geven. Hiermee maskeer je ook je gemis aan liefde voor jezelf. Die hulp aan anderen heeft ook een schaduwzijde en kan ook een rot gevoel geven. Als jouw hulp bijvoorbeeld niet wordt gewaardeerd. Of in het geval dat je zelf hulp nodig hebt, maar je krijgt die niet van de ander, terwijl jij wel altijd voor een ander klaar staat. Aannames en nare gedachten zijn dichterbij dan je denkt.

Het is een basisvoorwaarde om een stevige bron van liefde voor jezelf te hebben om een ander te kunnen helpen. Om van een ander te kunnen houden. Vind jouw evenwicht tussen er voor een ander en jezelf zijn.

Wees niet te hard voor jezelf Luister naar jezelf Luister naar je intuïtie en ingevingen Gebruik affirmaties Denk positief over jezelf Gebruik de affirmatie over niet afhankelijk zijn Kies met je zorg je vrienden 6 Neem tijd voor jezelfn Zorg voor je eigen ruimte Ga naar buiten23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page