top of page

wo 23 jun

|

Zoetermeer

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, meditatieve, intense vorm van yoga. Het is een hele bijzondere vorm van yoga, anders dan alle andere vormen waarbij je spieren gebruikt gaat het bij deze vorm juist om het ontspannen van spieren en kom je daardoor dieper, bij het bindweefsel.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Yin Yoga
Yin Yoga

Tijd en locatie

23 jun 2021, 21:00 – 22:00 CEST

Zoetermeer, Scheglaan 12, 2718 KZ Zoetermeer, Nederland

Over het evenement

Het doel is het stimuleren van bindweefsel, zoals banden en kraakbeen.

We hebben veelal een druk (yang) leven. Yin yoga, waarbij het gaat om ontspannen is daar een hele mooie tegenhanger van. Het zorgt voor stressvermindering, mindfulness is dan ook een belangrijk onderdeel van de les.

Daarnaast kan Yin Yoga helpen bij gezondheidsklachten als pijn in de rug, benen en heupen en gewrichtspijn. Het stimuleert meridianen waardoor het energetische blokkades op kan heffen. Doordat je lang in een houding blijft word je geconfronteerd met mentale en emotionele weerstand. Yin Yoga stimuleert ook de organen. Tevens oefen je aandachtig te zijn en je open te stellen voor wat zich van binnen voordoet. Je leert zowel fysiek als mentaal loslaten zodat lichaam en geest tot rust komen.

Yin yoga heeft de kwaliteit van stilte door te ‘zijn’ in plaats van te ‘doen’. Een lastige pose of onrustige gedachten beantwoorden we vaak met een reactie door het probleem op te lossen met ‘doen’. Door bijvoorbeeld te bewegen of van binnen te verzetten tegen wat er op dat moment is. Soms veranderen we door juist niets te doen, er helemaal bij aanwezig te blijven, het te accepteren, het te doorzien en het te doorvoelen.

De les is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Ervaring met Yoga is niet nodig.

Deel dit evenement

bottom of page